Jedinstvo s igačem manje osvojilo bod protiv Radničkog

Prva liga, FBiH, 9. kolo

Jedinstvo s igačem manje osvojilo bod protiv Radničkog

M. Šljivak

Fudbaleri Jedinstva i Radničkog odigrali su meč bez pobjednika (1:1) u sedmom kolu Prve lige FBiH.

Iako je Jedinstvo u uvodnim minutama susreta bilo bolje, Radnički je iz prve prilike nakon osam minuta igre došlo do vodstva. Maid Jaganjac je iskoristio priliku, te je postigao gol za vodstvo od 1:0.

Jedinstvo je zatim krenulo još ofanzivnije prema golu tima iz Lukavca. Rovčanin je prijetio golu gostiju, a zatim je na drugoj strani uzvratio i Džanić.

Veliku glupost je napravio Rovčanin nakon nešto više od pola sata igre. Isključen je zbog simuliranja, ali usprkos igraču manje Jedinstvo je u 44. minuti stiglo do izjednačenja. 

Mrežu Baščelića zatresao je Mujakić za rezultat poluvremena od 1:1...

Nastavak susreta je donio veliku inicijativu Jedinstva. Iako su imali igrača manje dominirali su u ovom susretu, ali na kraju su oba tima osvojila samo po bod.

Prva liga FBiH, 9. kolo:

Jedinstvo - Radnički 1:1 (Mujakić 44' / Jaganjac 8')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jedinstvo: Hodžić, Kovačević, Halilović, Šiljeg, Prošić, Milenković, Čizmić, Sinanović, Marković, Rovčanin, Mujakić

Radnički: Baščelić, Šubić, Jusufović, Sućeska, Jaganjac,, Jahić, Džanić, Halilagić, Mujkić, Mujagić,  Mujić

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.