Jedinstvo se spasilo pobjedom u Kaknju

Prva liga FBiH

Jedinstvo se spasilo pobjedom u Kaknju

E. Škorić

Nogometaši Jedinstva ostvarili su jako važnu pobjedu u Kaknju, dok je Bratstvo slavilo u Lukavcu.

U Kaknju na meču Rudara i Jedinstva palo je čak pet golova, a gosti su slavili s 3:2 i na taj su se način skoro pa obezbijedili kada je u pitanju borba za opstanak.

Omerdić je u 16. minuti doveo Jedinstvo u vodstvo, no do poluvremena je Rudar bio u prednosti, a dvostruki strijelac, u 32. i 44. minuti, bio je Igor Aničić.

U nastavku je tim iz Bihaća stigao do preokreta. Topić je prvo izjednačio na 2:2, a onda je Nuspahić pogodio za veliko slavlje Bišćana.

Radnički Lukavac seli u Drugu ligu FBiH nakon što je danas s 3:1 poražen od Bratstva iz Gračanice na svom terenu. Mujkić je bio dvostruki strijelac za goste, a jednom je pogodio i Vehabović.

Rudar - Jedinstvo 2:3 

FK Rudar: Čelebić, Alić, Zukić, Hrustanović, Hajdarović, Dizdarić, Aničić, Neimarlija, Topalović, Đuđo, Spahić. 

NK Jedinstvo: Alijagić, Remić, Hamzić, Mustedanagić, Čurić, Nuspahić, Topić, Omerdić, Galin, Jašarević, Abdihodžić.

Radnički  - Bratstvo 1:3 (Mujkić, Vehabović)

Radnički: Šabić, Udovičić, Salihbegović, Kasumović, Mahovkić, Salihović, Kuduzović, Stjepanović, Dautović, Salihović, Aljukić. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bratstvo: Divković, Hasić, Šuša, Salkić, Vehabović, Mulahusejnović, Kahrimanović, Kadić, Mujkić, Jaganjac.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi