Jedinstvo u Čapljini sa 14 nogometaša, bez rezervnog golmana

Teška situacija u timu iz Bihaća

Jedinstvo u Čapljini sa 14 nogometaša, bez rezervnog golmana

S. Mlaćo

Čapljina je u prvom kolu nove sezone Prve lige Federacije na svom stadionu savladala bihaćko Jedinstvo sa minimalnih 1:0.

Očekivana je to pobjeda Čapljinaca  koji su svakako bili favoriti na svom terenu, ali i zbog teške situacija koja vlada u redovima Jedinstva.

Naime, Bišćani su par dana prije početka sezone doveli novog šefa struke, a radi se o iskusnom Nerminu Karaču. Karač još uvijek slaže igrački kadar, a na raspolaganju sa meč sa Čapljinom imao je samo 14 igrača, dakle trojicu na klupi, što dovoljno govori o samoj situaciju u ovom klubu.

Čak sedam igrača u prvoj jedanaestorci Jedinstva bilo je do 21. godine, dok su trojica igrača na klupi bila također do 21. godine. Zanimljivo da je Jedinstvo u Čapljinu doputovalo bez rezervnog golmana.

"Gosti nastupili samo sa 14 igrača, bez rezervnog golmana, te samo sa glavnim trenerom ( bez pomoćnog trenera )", stoji u izvještaju delegata Blaženka Dodiga iz Ljubuškog.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Navijači se ipak nadaju da će se situacija u Jedinstvu stabilizovati, a u narednom kolu Pod Boriće stiže Igman iz Konjica.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti