Jedinstvo u derbiju bolje od Rudara, nova pobjeda Goražda

Prva liga Fedracije BiH

Jedinstvo u derbiju bolje od Rudara, nova pobjeda Goražda

Sa sjajnim igrama na na startu nove sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine nastavio je tim Goražda. 

Novajlija je u vikendu za nama upisao treći uzastupni trijumf, ovog puta rezultatom 2:0 na domaćem terenu nad Metallegheom iz Jajca.

Iz trećeg pokušaja do trijumfa je došao tim Jedinstva. Derbi trećeg kola protiv Rudara iz Kaknja Bišćani su Pod borićima riješili u svoju korist sa 2:0.

Priključak za vodećim klubovima uhvatio je i tim Mladosti koji je u Doboj Kaknju minimalnim rezultatom porazio posljednjeplasirani Podgrmeč koji još uvijek nije osvojio niti bod.

Hercegovački dernbi između Igmana i Branitelja okončan je remijem, 1:1. Koniičani nakon tri kola ne znaju za poraz, baš kao što ni Branitelj ne zna za trijumf.

Javnost je očekivala i siguran trijumf GOŠK-a nad Orašjem u gostima, ali su žilavi domaćini ipak uspjeli izvojevati remi. Meč je okončan rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mnogo problema na startu ima i Gradina koja je ponovo poražena. Klub iz Srebrenika gostovao je u obližnjem Lukavcu gdje je poražen od Radničkog sa 2:0.

Rutinski trijumf ostvario je i tim Bratstva nad Turbinom rezultatom 3:0 u ponovljenom meču obzirom da je prva utakmica prekinuta zbog nevremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.