Jedinstvu derbi, Zvijezda 09 bolja od Sloge United

Druga liga RS, grupa Istok

Jedinstvu derbi, Zvijezda 09 bolja od Sloge United

A. Beganović

U derbiju 6. kola Druge lige Republike Srpske grupa Istok Jedinstvo iz Broca je sa 2:1 savladalo Lokomotivu iz Brčkog.

Predrag Ristić u 50., te Darko Gašević u 57. minuti bili su strijelci za Jedinstvo, dok je jedini pogodak za Lokomotivu postigao Yang Wenjie.

Pogotkom Nenada Đerića Glasinac je s 1:0 savladao Velež, dok su Rudar iz Ugljevika i Famos podijelili bodove (1:1). Gosti su do prednosti stigli u 39. minuti golom Ognjena Mičića, dok je Rudaru bod donio Slaviša Todorović u 85. minuti.

Do najubjedljivije pobjede kola stigao je FK Ilićka 01, koji je sa 5:0 savladao Mladost. Goran Stankić, Nenad Marković, Mirko Mišković, Ninoslav Mirić i Ognjen Šavija bili su strijelci za ekipu iz Brčkog.

Potražite više informacija na temu Druga liga RS - Istok:

Sedam pogotka viđeno je na susretu Zvijezde 09 i Sloge United. Slavila je Zvijezda sa 5:2, a pogotke za pobjedničku ekipu postigli su Nemanja Boljanović, Mladen Milanović, Stefan Janjić, Čedomir Mašanović i Srđan Kalajdžić, dok su za Slogu pogađali Bajro Delibašić i Stefan Blagić.

Radnički i Mladost B.S, te Gorica i Proleter su podijelili bodove, a oba susreta završena su rezultatom 2:2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.