Bivši fudbaler Modriče

Jelić: Razočaran sam, ali delegati su tako odlučili

Petar Jelić nije uspio da zasjedne na mjesto predsjednika FS Republike Srpske. 

Bivši fudbaler Modriče dobio je 22 glasa na danas održanoj Izbornoj sjednici Skupštine Saveza, dok je njegov protivkandidat Mile Kovačević dobio podršku 30 delegata.

Mladi Jelić nije krio svoje nezadovoljstvo, ali je čestitao Kovačeviću na reizboru.

"Zvanično je bilo 53 delegata. Dva kandidata koja su podržavala moju kandidaturu odstranjena su na samoj sjednici, a bio je pokušaj da se odstrani još jedan delegat zbog navodnog vrijeđanja i psovanja", rekao je Jelić medijima u Banjaluci.

"Čestitao bih gospodinu Kovačeviću na izboru, delegati su tako odlučili. Naravno, postoji razočarenje jer pojedinci nisu ispoštovali dogovore, ali to ide njima na čast. Meni je obraz čist i uzdignute glave napuštam Skupštinu", zaključio je Jelić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi