Jeličić: Sušić je igrač za Sevillu

Bivši fudbaler kluba iz Andaluzije

Jeličić: Sušić je igrač za Sevillu

Joško Jeličić, nekadašnji hrvatski fudbaler koji je nosio dres Seville, prokomentarisao je špekulacije da bi bh. reprezentativac Tino Sven Sušić mogao preseliti u klub iz Andaluzije.

Sušić bi se prema riječima Jeličića bolje snašao u španskoj Primeri, gdje je fudbal mnogo čistiji i tehnički dotjeraniji nego u Italiji. 

"Mislim da Sušić ima veliku želju da karijeru nastavi u Italiji. Za njegov stil smatram da je bolja opcija Španija, jer je fudbal čistiji, tehnički dotjeraniji i suci mnogo više štite igrače", smatra Jeličić, koji se osvrnuo i na kvalitete ponajboljeg fudbalera Hajduka.

"On je vrlo mlad igrač, pred kojim je budućnost. Ima odličnu tehniku, ali mora poraditi na fizičkoj snazi. Kada bi poradio na tome ne bi imao nikakvih problema u Sevilli, iako možda u prvoj sezone i ne bi igrao značajnu ulogu", kazao je Jeličić.

Inače, Jeličić je u svojoj karijeri, pored Seville, još igrao za Hajduk, Dinamo, Zagreb i korejski Pohang. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.