Jelisavac: Pobjedom bi zakomplikovali situaciju u ligi

Šef struke Rudara za SportSport.ba

Jelisavac: Pobjedom bi zakomplikovali situaciju u ligi

D. Vejo

Pred Zlatkom Jelisavcem i njegovim izabranicima stoji meč sezone, a gdje će sutra u sklopu 18. kola Prve lige Republike Srpske u Banjaluci snage odmjeriti sa ljutim rivalom Borcem.

Sve oči sutra će biti uprte u čari krajiškog derbija. Uloga favorita u ovom susretu pripada domaćem sastavu koji je slavio u prvom meču igranom u Prijedoru sa 2:3. 

Iz tabora Prijedorčana poručuju kako dobro poznaju sutrašnjeg rivala, te da se nema tu mnogo šta sakriti. U Banja Luku ne dolaze povijenog repa, već s namjerom da uz ozbiljan pristup igri stignu do bodova.

"Prije svega, raduje me činjenica da nemamo povrijeđenih igrača. Oni koji sutra istrče na teren želim da daju svoj maksimum, da odigraju odgovorno i disciplinovano kako dolikuje velikim igračima. Svi znamo, da nas čeka veliki derbi. Želio bih da publika uživa u fudbalu kojeg ćemo sutra predstaviti mi ali i naš protivnik. Nadamo se pobjedi, koja bi dodatno zakomplikovala situaciju u prvenstvu", zaključio je za SportSport.ba trener Rudara, Zlatko Jelisavac.

Meč između Borca i Rudara igra se sutra u 14 sati na Gradskom stadionu u Banjaluci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti