Jelisavac: Tri minute su danas bile kobne za moju ekipu

Trener Rudara nakon poraza od Mladosti

Jelisavac: Tri minute su danas bile kobne za moju ekipu

D. Kurbegović

Nogometaši Rudara iz Prijedora danas su u Kaknju kod ekipe Mladosti upisali osmi poraz u ovoj sezoni Premijer lige. 

Gosti iz Prijedora sjajno su otvorili utakmicu, poveli su golom Radoje, te su imali još nekoliko šansi da možda i riješe utakmicu, ali su onda primili gol u posljednjoj minuti prvog poluvremena, te na samom početku drugog dijela igre za konačnih 2:1 za ekipu iz Kaknja.

Nakon utakmice razočaran rezultatom svoje ekipe bio je i trener gostujuće ekipe Zlatko Jelisavac.

"Mi smo ušli u utakmicu dosta dobro, poveli smo rano, te stvorili dvije-tri izgledne prilike koje nismo iskoristili. Normalno u nogometu onda dolazi kazna, primamo gol u 47. minuti prvog dijela igre, te na samom početku drugog poluvremena pokazuje da nismo bili psihički stabilni. Drugi gol nas je presjekao i nismo se više mogli posložiti, pokušali smo u finišu sa dvije izmjene da dođemo do pozitivnog rezultata što bi za nas bio i remi, koji bi nas ostavio u borbi za opstanak u ligi. Mladost se pokazala danas kao dobra ekipa i ja im ovom prilikom čestitam na pobjedi", kazao je Jelisavac.

Ekipa iz Prijedora jedva čeka zimsku pauzu, kako bi se za drugi dio sezone pokušali igrački posložiti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi bi bili najsretniji da nismo ni igrali ova tri kola, da bi smo mogli pristupiti reorganizaciji igračkog kadra, ali šta je tu je. Dok god postoji nada mi ćemo se boriti, danas smo odigrali dobru utakmicu, ali eto tri minuta nismo bili u utakmici, te smo doživjeli poraz", istakao je Jelisavac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije