Ješić: Ispunili smo obećanje, pobijedio je fudbal

Remi Sarajeva i Galatasaraya

Ješić: Ispunili smo obećanje, pobijedio je fudbal

Prijateljska utakmica između Sarajeva i Galatasaraya okončana je neriješenim rezultatom 3:3. 

Turski šampion je večeras na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" gostovao povodom obilježavanja 70. godišnjice od osnivanja FK Sarajevo, a u ovom susretu treneri obje momčadi su dali priliku velikom broju fudbalera. 

"Ono što smo najavljivali prije utakmice na našu sreću i zadovoljstvo se ostvarilo. Bilo je dosta gledalaca i u suštini fudbal se i igra zbog navijača. Mislim da su svi otišli zadovoljni sa stadiona, rezultat nije u prvom planu i večeras je pobijedio fudbal", kazao je Miodrag Ješić, te dodao:

"Mladim igračima posebno čestitam. Ovi igrači koji su nastupili danas imaju određeni kvalitet i na njima je samo da rade i razvijaju se. Samo radom mogu da postignu mnogo i da postanu pravi, istinski profesionalci."

Ješić je naglasio kako je njegov tim tijekom cijele utakmice bio opasniji, ali... 

"Vidjeli ste da smo dominirali, ali je Galatasaray u svojim redovima ima pojedince koji kažnjavaju svaku grešku. U prvom poluvremenu su dva puta ušli u kazneni prostor i postigli dva gola. To je odlika velikih ekipa i majstora", zaključio je trener FK Sarajevo. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.