Sarajevo slavilo na Koševu

Ješić nakon pobjede: Sreća prati hrabre

Fudbaleri Sarajeva ostvarili su pobjedu u današnjoj utakmici 20. kola Premijer lige BiH protiv Čelika.  

Aktuelni šampion BiH je na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" slavio sa 2:1, a na kraju utakmice svoj komentar je dao trener Miodrag Ješić.

"Tražio sam od svojih igrača da se ne opuštamo i na kraju se ispostavilo da sam bio u pravu. Prvo poluvrijeme smo faktički izgubili, prošlo je bez pritiska, dozvolili smo Čeliku da vrši opstrukciju, da se gubi ritam utakmice i oni su to iskoristili. Zabili su nam gol, ali smo onda mi u drugom dijelu bili dosta ofanzivnije i bolje", kazao je trener Miodrag Ješić i potom dodao:

"Bilo je još pozicija za postizanje golova, ali bez obzira, ovo večeras nije bila igra kakvu Sarajevo treba igrati", istakao je iskusni srbijanski stručnjak.

Ješić ističe da Sarajevo nije bilo u situaciji da razvije svoju igru.

"Svaki put kad smo napravili višak, došlo je do opstrukcije u igri i prekida. Moramo i za to tražiti rješenje, a jasno je da mi u svakoj utakmici želimo što više vremena provesti u igri. Protivnik ima pravo da igra kako misli da treba, no sreća je na kraju pratila hrabre. Naša igra je nagrađena i zaslužili smo tri boda." 

Uvođenje Leona Benke se ispostavilo kao dobar potez. 

"Svi oni su igrači Sarajeva, a od prve minute će igrati onaj za kojeg ja mislim da treba igrati. Ja isključivo odlučujem u tome i potpuno je svejedno je li gol dao Harba ili Benko. Mi moramo igrati kvalitetnije, a ne bih se ljutio da i golman bude taj koji će zabijati." 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredno kolo donosi utakmicu protiv Rudara.

"Nećemo sada o Rudaru razmišljati. Svaka sljedeća utakmica je najbitnija, a to je sad Sloboda u Kupu. Razmišljamo da odigramo kvalitetnije nego danas i da boljom igrom i dobrim rezultatom u Tuzli obradujemo naše navijače." 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi