Erupcija oduševljenja na Grbavici

Joldić: Budimo ponosni na ove dječake

Juniori Željezničara su večeras na Grbavici upisali veliku pobjedu nad Ludogoretsom, u revanš susretu prvog kola UEFA-ine Lige mladih. Željo je slavio rezultatom 3:2 i nakon 1:1 iz prvog susreta prošao u narednu rundu ovog takmičenja.

Heroj Plavih je bio Haris Hajdarević koji je u posljednjim momentima pogodio za pobjedu i erupciju oduševljenja na Grbavici. 

Presretan je, nakon velikog uspjeha, bio i trener mladih fudbalera Željezničara Omer Joldić.

"Emotivno sam ispražnjen nakon deset ludih minuta. Moramo biti ponosni na ove dječake. Rekao sam da ako izbacimo Ludogorets da je to kao tim iz Bundeslige. Nećemo uvijek imati ovakvu generaciju. Ovim putem apelujem da svi koji mogu pomognu samo u jednom - infrastrukturi. Ovakve utakmice mozemo gledati samo u Ligama petice, puni smo talenata i samo treba više ulagati u našu djecu", izjavio je ushićeni Joldić nakon utakmice.

"Doskora su ovi momci skupljali lopte. Ja sam sjedio u ćošku na zapadu i ja nisam vidio da je sjever bolje navijao ni na utakmicama prvog tima. Bili smo malo nekorektni jer smo nasjeli na provokacije, ja možda najviše, nakon našeg gola. Ipak pokazali smo karakter i mentalnu snagu pored svega. Možda bi neko odustao nakon 2:2 ali ovi igrači nisu i čestitam im", dodao je na kraku trener juniora FK Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi