Još dvije tužbe protiv N/FSBiH!

Eronet i rent-a-car agencija traže svoje

Još dvije tužbe protiv N/FSBiH!

Nakon što je prije dva dana agencija Kentaro najavila tužbu protiv Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na adresu bh. Saveza jutros su stigle još dvije tužbe.

Naime, mobilni operater Eronet tuži N/FSBiH zbog raskida ugovora i potražuje 150.000 eura odštete. Podsjetimo, čelnici N/FSBiH su potpisali ugovor sa BH Telecomom u vrijeme kada su imali potpisan ugovor sa Eronetom, čime su prekršili taj ugovor, pa su u Eronetu spremni odštetu tražiti na sudu.

Uoči druge utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo prošle godine sa Portugalom u Zenici, čelnici N/FSBiH su potpisali ugovor sa BH Telecomom, iako su imali važeći ugovor sa Eronetom do 1. juna ove godine. Povredu ovog ugovora Eronet namjerava naplatiti putem suda i od N/FSBiH zahtijeva odštetu u visini od 150.000 eura.

Drugu tužbu protiv N/FSBiH podnijela je jedna rent-a-car agencija, koja traži odštetu od 50.000 eura, ali detalji ove tužbe za sada nisu poznati.

Ovo je već treća tužba u samo tri dana protiv N/FSBiH, a ukupno se potražuje šest miliona i 200.000 eura!

Vrlo je vjerovatno da kompanije i lica koja su oštećena od strane N/FSBiH namjeravaju naplatiti svoja potraživanja prije nego što UEFA i FIFA rasformiraju postojeću garnituru bh. Saveza, pa zato i ne trebaju previše čuditi tužbe koje pljušte po N/FSBiH.

Čini se kako su Iljo Dominković, Sulejman "Torabi" Čolaković, Munib Ušanović i društvo uživali u potpisivanju duplih ugovora, ali to im jednostavno nije moglo proći nekažnjeno. Pitanje je samo ko će platiti milionske iznose nastale uslijed kriminala i javašluka u N/FSBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.