Još jedan odlazak sa Grbavice: Musa pred derbi napustio klub

Nigerijac koji se nalazio na posudbi

Još jedan odlazak sa Grbavice: Musa pred derbi napustio klub

S. Mlaćo

Tužna atmosfera vladala je na današnjem treningu nogometaša Željezničara.

Na Grbavici su svjesni da je mostarski Zrinjski već jednom nogom novi šampion BH Telecom Premijer lige, pa su Plavi od gotovog u završnici prvenstva napravili veresiju.

U nedjelju izabranicima Slavka Petrovića za kojeg je svakako upitno da li će i dočekati svoj nekadašnji klub Radnik iz Bijeljine na klupi tima sa Grbavice slijedi posljednji meč sezone, a umjesto spektakla i proslava titule, na Grbavici ćemo prema svemu sudeći gledati sablasnu atmosferu, te par hiljada Željovaca koji su tu uvijek, bez obzira na važnost meča, poziciju na tabeli, vrijeme, cijenu ulaznica...

Svoj odlazak iz Željezničara već je najavilo par igrača. Italijan Matteo Boccaccini već u ponedjeljak napušta našu zemlju, a zanimljivo da je još jedan igrač koji se kao i Boccaccini nalazi na posudbi već odlučio napustiti našu zemlju.

Naime, Nigerijac Muhammed Mussa (20) koji je na Grbavicu stigao na posudbu iz turskog Basaksehira, u petak navečer nije se pojavio u karantinu pred vječiti derbi sa Sarajevom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Musa se nije pojavljivao ni na treninzima poslije derbija, ali iz FK Željezničar zbog "mira u kući" nisu željeli sa tim izlaziti u javnost.

Nigerijac je u dresu Željezničara upisao šest nastupa u ligi, uz jednu asistenciju, a tri u Kup takmičenju. Neki od njegovih sada već bivših  saigrača su nam rekli da njegov odlazak nisu osjetili, s obzirom da je isti igrač bio skoro neprimjetan i kada je bio tu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi