Još jedan poraz mladih bh. nogometašica

Još jedan poraz mladih bh. nogometašica

A. Beganović

Ženska juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je drugi težak poraz u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2012. u Turskoj.

Mlade bh. nogometašice su nakon debakla u prvom kolu prvotiv Španije, danas u okviru drugog kola kvalifikacijskog turnira u Sarajevu na stadionu "Grbavica" poražene od Švicarske sa 0:7.

U drugom susretu u grupi Španija je u Lukavici savladala Moldaviju sa 8:0.

Španija i Švicarska su kolo prije kraja osigurale prva dva mjesta koja vode u drugi krug kvalifikacija. U posljednjem kolu ove dvije selekcije borit će se za prvo mjesto u grupi, dok će BiH i Moldavija igrati za treću poziciju.

Rezultati:
- prvo kolo (17. septembra):
BiH - Španija 0:9
Švicarska - Moldavija 4:0

- drugo kolo (19. septembra):
BiH - Švicarska 0:7
Španija - Moldavija 8:0

Tabela:

1. Španija 2 2 0 0 17:0 6
2. Švicarska 2 2 0 0 11:0 6
3. Moldavija 2 0 0 2 0:12 0
4. Bosna i Hercegovina 2 0 0 2 0:16 0

Parovi trećeg kola (22. septembra): Švicarska - Španija, BiH - Moldavija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.