Još jedan povratnik u reprezentaciju BiH?
Foto: EPA

Poziv za Hajrovića?

Još jedan povratnik u reprezentaciju BiH?

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće krajem mjeseca prijateljski meč protiv selekcije Španije, a zatim slijedi i nastup na Kirin kupu u Japanu.

Selektor reprezentacije Mehmed Baždarević odlučio je da pozove nekoliko fudbalera iz Premijer lige BiH za ove akcije, a na popisu za naredne utakmice moglo bi se naći i jedno dobro poznato ime.

Kako saznaje SportSport.ba, fudbaler španskog Eibara Izet Hajrović mogao bi dobiti novi poziv u reprezentaciju, nakon kratkog odsustva zbog male minutaže u klubu.

Selektor Baždarević ozbiljno razmišlja o novom pozivu Hajroviću, koji je propustio utakmice protiv Luksemburga i Švicarske, ali s obzirom da se nakon Španije igraju i dva meča u Japanu, ofanzivac Eibara bi mogao ponovo na popis.

Nakon Španije 29. maja u St. Gallenu, naša selekcija će od 3. do 8. juna igrati na Kirin kupu gdje ih čeka prvo duel s Danskom, a zatim i utakmica protiv Japana ili Bugarske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Hajrović je u reprezentaciji odigrao 16 utakmica, a postigao je dva pogotka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi