Još se ne zna gdje će BiH ugostiti Belgiju

Inspektori obilaze stadione

Još se ne zna gdje će BiH ugostiti Belgiju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 7. oktobra odigrati svoju posljednju domaću utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Protivnik izabranicima Mehmeda Baždarevića će biti snažna selekcija Belgije, ali je još uvijek nepoznanica gdje će ova utakmica biti odigrana.

Disciplinska komisija FIFA-e donijela je odluku o kaznama za reprezentaciju BiH nakon nereda na utakmici s Grčkom. Osim 30.000 franaka, koliko naš Savez mora platiti zbog propusta u organizaciji, stadion Bilino polje je suspendovan za jednu utakmicu.

Kao alternative zeničkoj ljepotici spominju se Koševo i Grbavica, a inspektori UEFA-e ovih dana obilaze stadione i provjeravaju da li oni zadovoljavaju uslove potrebne da bi se ugostila jedna utakmica ovog nivoa. UEFA-ini inspektori su jučer obišli stadion Koševo, a danas će boraviti na Grbavici, nakon čega bi trebali napisati konačan izvještaj koji će biti proslijeđen ljudima koji rukovode takmičenjima.

Organi UEFA-e i FIFA-e će nakon analize utvrditi da li sarajevski stadioni ispunjavaju uvjete, te obavijestiti Nogometni/Fudbalski savez BiH o rezultatima, pa će tek nakon toga biti poznato gdje će Zmajevi odmjeriti snage protiv Belgije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Treba istaći da nije isključeno da BiH Belgiju ugosti na Bilinom polju, jer su iz krovne kuće našeg fudbala najavili da će se žaliti na odluku o suspenziji ovog stadiona koji je godinama unazad dom naše reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi