Josip Vuković novi član NK Vitez
FOTO: hajduk.hr

Prošao omladinsku školu Hajduka iz Splita

Josip Vuković novi član NK Vitez

S. Mlaćo

Nakon poraza u prošlom kolu od Borca (1:0), nogometaši Viteza okrenuli su se narednom 6. kolu Premijer lige BiH i duelu sa Zrinjskim.

Aktuelni prvak naše zemlje favorit je u subotnjem meču, ali u Vitezu imaju svoju računicu, s obzirom da su im bodovi neophodni. Vitez se nakon pet odigranih kola nalazi na posljednjem mjestu sa samo jednim osvojenim bodom i protiv Plemića će tražiti prvu "tricu".

Danas će novi član premijerligaša iz Viteza postati Josip Vuković, 25-godišnjak koji nastupa na poziciji zadnjeg veznog. Vuković je nastupao prošlao omladinsku školu Hajduka, te nastupao za prvi Dugopolja, Hajduka, Istre i Splita, odakle i dolazi u Vitez.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 1. HNL upisao je preko 50 nastupa i sigurno će biti veliko pojačanje za tim Ivice Bonića, a danas bi trebao odraditi i prvi trening, te se upoznati sa novim saigračima. Vuković je bio juniorski, te kadetski reprezentativac Hrvatske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi