Jović: Bučan nas je uništio

Trener Zrinjskog pun hvale za igru Željezničara

Jović: Bučan nas je uništio

A. Beganović

Šef stručnof štaba mostarskog Zrinjskog, Dragan Jović, nakon poraza na Grbavici čestitao je Željezničaru na zasluženom trijumfu, ali je naglasio da njegov tim još uvijek ima izgleda za plasman u polufinale, poebno zbog pogotka postignutog u večerašnjem duelu.

"Čestitam Željezničaru na zasluženoj pobjedi. Došli smo u Sarajevo sa namjerom da napravimo rezultat s kojim se Željezničar ne bi mogao braniti u Mostaru, no nismo uspjeli", rekao je Jović i dodao:

"Taj rezultat koji smo željeli imali smo nakon prvog poluvremena, međutim u nastavku nas je Željezničar nadigrao, a najviše problema zadavao nam je Bučan, kojeg doista nismo mogli zaustaviti. Čak sam promijenio nekoliko igrača na njemu, ali nije išlo, imao je svoju noć. Ipak, i pored poraza još uvijek imamo izgleda jer smo postigli pogodak i sigurno je da se nećemo lako predati".

Trener popularnih Plemića sipao je rijeći hvale na igru Željezničara i u nekoliko navrata je ponovio da mu je drago što je momčad s Grbavice ponovo u vrhu bh. fudbala.

"Željezničar igra u izvrsnoj formi. Moj kolega na klupi sarajevske momčadi ima 20 igrača podjednake kvalitete, što se vidjelo i u večerašnjem susretu, dok mi s druge strane nismo u takvoj situaciji. Ukoliko nam fali jedan igrač mi moramo mijenjati koncepciju igre, ali šta je tu je. Drago mi je što je Željezničar ponovo u vrhu bh. fudbala jer njegovo mjesto i jeste tu", zaključio je Jović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.