Jović: Možemo se kvalifikovati u elitnu rundu

Golman kadetske reprezentacije BiH

Jović: Možemo se kvalifikovati u elitnu rundu

D. Kurbegović

Kadetska reprezentacija naše zemlje u Trening centru u Zenici priprema se za predstojeće kvalifikacije. Sutra naša ekspedicija putuje za Belgiju, gdje će pored domaćina s našom reprezentacijom igrati još Azerbejdžan i Švicarka.

Prve dvije ekipe plasirat će se u elitni krug kvalifikacija, a nadamo se da će i naši mladići ponoviti uspjeh juniora, koji su to uradili prošle sedmice u Makedoniji.

Golman U-17 selekcije i austrijskog Salzburga Valentino Jozić nada se prolasku u elitni krug kvalifikacija.

"Imamo jaku ekipu, ali ni protivnici nisu loši. Mislim da možemo da se kvalifikujemo u elitnu rundu, iako Belgija i Švajcarska uvijek imaju dobre omladinske selekcije nadam se da ćemo mi proći dalje. Sa šest godina počeo sam da igram za Salzburg gdje i danas nastupam. Srećan sam što branim i za "U-17" reprezentaciju BiH. Mnogo igrača želi da nastupi za svoj državni tim, a ja sam jedan od njih", kaže Jović.

Iako je dugo u Austriji impresioniran je Trening centrom u Zenici.

"Uslovi u TC su super. Tereni i smještaj su odlični. Nikad nisam bio u boljem fudbalskom kampu. Stvarno je milina pripremati se ovdje, gdje sve selekcije imaju potreban mir i uslove za pripremu utakmice", kazao je Jović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.