Jović napušta Angolu: Moje zdravlje nije dobro

Bh. stručnjak nakon osvajanja titule

Jović napušta Angolu: Moje zdravlje nije dobro

S. Mlaćo

Primero de Agosto jučer je zvanično proslavio novu, 11. titulu prvaka Angole. 

Klub koji sa klupe predvodi bh. stručnjak Dragan Jović sa svojim pomoćnicima Nedžadom Selimovićem, Adnan Hodžićem i Dževadom Šarićem tako je potvrdio dominaciju u popularnoj Giraboli, a u 11. ovog mjeseca Jovićevi izabranici odigrat će i meč finala Kupa te zemlje.

Zanimljivo da je Jović u razgovoru za 1agosto.com potvrdio da neće ostati u Angoli zbog problema sa zdravljem.

"Imao sam medicinske preglede u svojoj zemlji, nažalost moje zdravlje nije dobro, doktor mi je zabranio da se vratim ovdje. Želio sam da završim rad ovdje i na svu sreću uspjeli smo ostvariti naš prvi cilj. Razgovarao sam sa rukovodstvom kluba, predsjednik je uvijek bio prava osoba za mene, ponudio mi je novi ugovor, ali nažalost ne mogu nastaviti, jer prva stvar u životu je zdravlje", kazao je između ostalih Jović koji je u BiH trenirao Travnik, Posušje, Zrinjski, Zvijezdu Gradačac, Sarajevo i Borac Banja Luku.

U Angolu je stigao u martu 2014. godine, te za kratko vrijeme dokazao svoje kvalitete i postao omiljen kod navijača svog sadašnjeg kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi