Jović, Selimović i Hodžić ostaju u Angoli

Bh. stručnjaci ne mijenjaju sredinu

Jović, Selimović i Hodžić ostaju u Angoli

S. Mlaćo

Nakon što su prošle sezone osvojili šampionsku titulu sa timom Primeiro de Agosto iz Luande, bh. stručnjaci Dragan Jović, Nedžad Selimović i Adnan Hodžić nastavit će svoj trenerski put u dalekoj Angoli. 

Jović je protekle godine proglašen za najboljeg stranog trenera u toj zemlji, a odmah nakon osvajanje titule, koja je u ovaj klub došla nakon deset godina, ponuđen mu je novi ugovor, kao i njegovim saradnicima. 

Iako su i sami po kraju sezone priznali da je moguć povratak u našu zemlju, Jović i društvo su ipak prihvatili ponudu za nastavak saradnje, što su i potvrdili za SportSport.ba.

Pripreme Primeira de Augusto počinju 5. januara, a put Angole Jović, Selimović i Hodžić polaze sutra. Dragan Jović je u našoj zemlji vodio Borac, Travnik, Sarajevo i Zrinjski, dok je Selimović vodio Travnik i bugojansku Iskru. Adnan Hodžić je od 1986. do 1992. godine nastupao za NK Travnik, a zatim bio i trener u stručnom štabu Vezira 2011/12. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi