Jović svjestan teške zadaće

Zrinjski ganja minus protiv Željezničara

Jović svjestan teške zadaće

Zrinjski će sutra pod Bijelim brijegom dočekati sarajevski Željezničar u revanš susretu polufinala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine.

Mostarci su u prvom susretu na Grbavici poraženi sa 3:1 i biće im potrebna barem dva gola protiv trenutnog lidera na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine, pa su Plemići svjesni da je pred njima težak zadatak.

"Željezničar igra u jako dobroj formi i sigurno je da neće biti nimalo lako doći do pobjede koja bi nam garantovala prolazak u finale Kupa BiH. Ovo je za nas veoma važna utakmica, jer nam je cilj da izborimo plasman u evropskim takmičenjima naredne sezone. Svjesni smo da je pred nama veoma teška utakmica, ali naša igra u posljednje vrijeme daje nam za pravo da očekujemo povoljan rezultat", kazao nam je trener mostarske ekipe Dragan Jović.

"Iako moramo sustizati zaostatak, nećemo bezglavo napasti od prve minute, jer bi to Željezničaru otvorilo mnogo prostora u napadu, a to svakako želimo izbjeći. Pokušaćemo strpljivom igrom doći do željenog rezultata", dodao je Jović.

Jović, međutim, ima problema sa sastavom ekipe za sutrašnju utakmicu, s obzirom na to da u timu neće biti suspendovanog Krešimira Kordića, dok se na povredu žali Igor Musa.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.