Jović u finišu donio Borcu bod u Mostaru

Bez pobjednika u Vrapčićima

Jović u finišu donio Borcu bod u Mostaru

E. Škorić

Nogometaši Veleža remizirali su protiv Borca u jednom od derbija drugog kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Velež je na startu prvenstva osvojio bod u gostima kod Slavije, da bi danas pred svojim navijačima u jednoj dobroj utakmici također ostao bez pobjede, iako je vodio do finiša utakmice.

Prvi su prijetili Banjolučani preko Subića u osmoj minuti, ali uspjeli su njegov udarac da izblokiraju defanzivci Veleža. U 12. minuti Čedikovski je imao dobar pokušaj nakon ubačaja Jankovića, na kraju samo korner za domaći tim. Upravo nakon tog kornera je Ćemalović imao stopostotnu šansu, ali nije uspio da pogodi. 

Osmanković je šutirao u 25. minuti, lopta odlazi preko gola gostujućeg golmana Ružića. Subić je oštro centrirao u 35. minuti, Bobić uz dosta poteškoća zaustavlja loptu na liniji. Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao iako je Radinović imao lukav pokušaj u finišu, ali je lopta otišla preko gola Bobića.

Velež je u šestoj minuti nastavka ipak stigao do vodstva. Matić je sjajno pogodio za radost domaćih navijača, a za gol su krivi i stoperi Borca, koji se nisu dobro snašli.

U preostalih pola sata ekipe su se smjenjivale u napadima, da bi Jović pogodio u 86. minuti za konačnih 1:1, a nešto kasnije Kojić pogađa prečku, pa Borac može da žali što nije čak osvojio i sva tri boda.

Velež - Borac 1:1 (Matić 51/ Jović 86)

Velež: Bobić, Čadikovski, Demić, Zolj, Ćemalović, Merzić, Janković, Matić, Nikolić, Osmanković, Maletić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Ružić, Saničanin, Vidović, Ilić, Predragović, Jović, Koljić, Subić, Bečelić, Radinović, Jandrić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.