Jović: Vuče me nostalgija, možda se i vratim u BiH

Nakon uspjeha u Angoli

Jović: Vuče me nostalgija, možda se i vratim u BiH

Nakon gotovo deset godina Dragan Jović vratio je šampionsku titulu klubu po imenu Primeiro de Agosto.

Ovaj angolski klub je u proteklim godinama apsitnirao, međutim dolaskom Dragana Jovića stvari su se promijenile i kvalitetan rad u konačnici je rezultirao osvajanjem titule kolo prije kraja sezone u tamošnjem prvenstvu. 

"Titula je, naravno, velika stvar za nas i stručni štab pojačan sa ljudima iz Bosne i Hercegovine. Ovaj klub je u posljednje vrijeme mnogo apstinirao, ali je praktično najveći u Angoli i sretan sam mu vratio ono što zaslužuje", riječi su Dragana Jovića na samom početku razgovora za SportSport.ba. 

Jović ističe da nije siguran da će ostati u Angoli. 

"Mene i ljude s kojima radim ovdje mnogo cijene, imamo dobar status. No, ove godine nam završava ugovora i nisam baš siguran da ćemo ostati. Imamo ponudu za to, ali znate kako je, nostalgija je prisutna", priča Jović. 

U ovoj afričkoj zemlji Joviću se nije bilo jednostavno naviknuti.

"Moram priznati da je u početku bilo teško, ali sam se uspio adaptirati. Klima je tropska, velike su vrućine, vlažnost... Domaćini se trude da nam boravak olakšaju što je više moguće." 

Osvrnuo se Jović i na planove za budućnost.

"Vidjet ćemo šta će biti dalje, odnosno hoću li ostati u Angoli ili ići dalje. Ovdje sam praktično tri godine i ne krijem da bih se volio vratiti kući, ali nisam još uvijek donio konačnu odluku." 

Dešavanja u BHT Premijer ligi BiH, kako kaže, pomno prati.

"Pomoću portala se informišem i mogu reći da sam dobro upućen u sve. Imao sam priliku čak da preko interneta i gledam utakmice Zrinjskog. Mostarci igraju zaista odlično i po komentarima drugih trenera vidim da su zreli da i ove godine osvoje šampionsku titulu", zaključio je Jović na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi