Jovičić: Ugovor mi je istekao i odlazim iz Rudara

Mladi bh. reprezentativac

Jovičić: Ugovor mi je istekao i odlazim iz Rudara

D. Kurbegović

Fudbaleri Rudara iz Prijedora ispali su iz Premijer lige BiH, ekipa koja se prošle sezone vratila u društvo najboljih klubova u BiH nije imala snage ni dovoljno kvalitete da izbori opstanak.

Nakon završetka sezone nekoliko igrača je već napustilo Prijedor, a jedan od njih je i 20-godišnji defanzivac Aleksandar Jovičić. Ovom mladom reprezentativcu BiH istekao je ugovor i svoju karijeru namjerava nastaviti u drugom klubu, što je i potvrdio za SportSport.ba.

"Istina da mi je ugovor istekao i odlazim iz Rudara, ali još nije poznato u koji klub. Najviše bih volio karijeru nastaviti u inostranstvu, ali ne bježim ni od igranja u BiH, jer će naredne sezone biti mnogo kvalitetnija liga s 12 klubova. Nakon završetka sezone nisam ni prestao s trenažnim procesom zbog reprezentacije, tako da sam spreman i nadam se da ću u ovoj sedmici znati više detalja o narednoj sredini u mojoj karijeri", ističe bivši nogometaš Borca i Krupe.

Kod selektora Darka Nestorovića u mladoj selekciji BiH izborio se za mjesto standardnog stopera.

"Drago mi je što mi selektor vjeruje, ja nastojim povjerenje opravdati na terenu, nadam se da je zadovoljan mojim angažmanom i vjerujem da ću u narednom periodu pružati još bolje partije. Imali smo sada dvije kontrolne utakmice protiv olimpijske reprezentacije i selekcije Azerbejdžana, koje su nam dobro došle. U nastavku kvalifikacija pokušat ćemo ponoviti igre protiv Engleske i Kazahstana, te konačno upisati i prvu pobjedu u kvalifikacijama. Ova selekcija ima kvalitetne igrače, ali na početku kvalifikacija spletom raznih okolnosti nismo postizali dobre rezultate. U preostalim utakmicama vjerujem da možemo ostati neporaženi i pomaknuti se na ljestvici za jedno ili dva mjesta", kazao je Jovičič.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Aleksandar Jovičić 20-godišnji je defanzivac, koji može igrati sve pozicije u odbrani, ali i na mjestu defanzivnog veznog. U dresu Rudara je ubilježio 39 nastupa, a za reprezentaciju BiH ima upisana četiri nastupa (Švicarska, Engleska, Kazahstan i Azerbejdžan).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi