Juan Manuel Varea karijeru nastavlja u Hrvatskoj

Nastupao za Željezničar i Široki Brijeg

Juan Manuel Varea karijeru nastavlja u Hrvatskoj

S. Mlaćo

Argentinac Juan Manuel Varea (30) nakon posljednje polusezone provede u malteškom Hiberniansu, vratio se u Široki Brijeg gdje živi i njegova supruga.

Ovaj nekadašnji član Širokog Brijega i Željezničara po povratku u našu zemlju istakao je da bi vrlo rado karijeru nastavio u Premijer ligi, ali to se na kraju nije desilo. Naime, Varea će karijeru nastaviti u hrvatskom drugoligašu Imotskom. 

Imotski je trenutno posljednjeplasirani tim 2. HNL, te će voditi veliku bitku za opstanak u ligi. 

Varea je karijeru započeo u rodnoj Argentini, a u Široki Brijeg je došao sredinom 2009. godine. Nedugo nakon toga izabran je i za najboljeg stranog igrača Premijer lige naše zemlje. U Premijer ligi je upisao 87 nastupa uz 28 pogodaka i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi