Jubilej FK Blagaj

Jubilej FK Blagaj

M. Maksimović

Nizom svećanosti nedavno je obilježno 80 godina postojanja Fudbalskog Kluba Blagaj. U revijalnom djelu programa odigrana je utakmica u kojoj su snage odmjerili veterani FK Blagaj i FK Lokomotive. 

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić pred sam početak utakmice uručio priznanje za uspješan rad sportskom direktoru FK Blagaj Nazifu Handžaru. 

Nakon završetka revijalnog djela upriličeno je druženje i dodjela priznanja za članove i goste, te prijatelje Fudbalskog kluba Blagaj. Grupa mladih entuzijasta i zaljubljenika u nogomet 1936. godine osnovala je FK Herceg – Blagaj. Početak rada svodio se na treninge i odigravanje prijateljskih utakmica, a prvi treninzi i utakmice počeli su na stadionu Pivara.

Godine 1963. F.K. Herceg prešao je na svoj treći stadion, Provalije, gdje se i danas nalazi. 1996. godine, po završetku ratnih zbivanja, Blagaj je krenuo s obnavljanjem kluba i sportskih terena. Već te godine se okupila ekipa i odigrala svoj prvi turnir.

U tom periodu klub se takmičio u kantonalnoj ligi, a 1998. godine Blagaj je ušao u Drugu ligu - Jug. Od 2014. godine klub vode legendarni bokser Adnan Ćatić i njegov rođak Mirsad Ćatić. Kao trener već nekoliko godina angažovan je Adis Obad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti