Jukić: Imamo kvalitet, hvala navijačima na podršci

Član mininogometne reprezentacije BiH

Jukić: Imamo kvalitet, hvala navijačima na podršci

S. Mlaćo

Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine današnjim remijem protiv selekcije Crne Gore nastup u grupnoj fazi na Europskom mininogometnom prvenstvu završila je na prvom mjestu.

Savladali smo Italiju, te Srbiju, a uzbuđenja protiv neugodnih Crnogoraca nije nedostajalo.

Za SportSport.ba je o dosadašnjim igrama na Europskom mininogometnom prvenstvu, te očekivanjima u nastavku govorio naš reprezentativac Marin Jukić.

"Sa prve dvije utakmice možemo biti zadovoljni, igrali smo dobro, te zabili šest pogodaka i uspjeli mrežu sačuvati netaknutom. Danas smo malo zakazali u tom dijelu naše igre, ali ipak pokazali smo karakter i zajedinštvo kad se gubi, te na kraju stigli do boda. Prvenstvo je kvalitetno i neizvjesno, puno je dobrih reprezentacija, pa samim tim i više dobrih utakmica, ali i iznenađenja u odnosu na prošla dva Europska prvenstva", istakao je Jukić.

Vjeruju da možemo dogurati do samog kraja prvenstva.

"Što se tiče očekivanja za dalje, naš cilj je dobiti svaku sljedeću utakmicu i otići što dalje možemo. Mislim da imamo kvalitet i jako dobru reprezentaciju, te se nadamo i dati ćemo sve od sebe da uđemo u borbu za medalju", jasan je naš reprezentativac.

Sjajnim igrama bh. mininogometni reprezentativci osvojili su srca naših navijača koji pomno prate sve njihove mečeve na prvenstvu.

"Zahvaljujem se svim navijačima širom zemlje za ogromnu podršku koju dobijemo svakodnevno od njih. Sigurno su nam veliki vjetar u leđa i učiniti ćemo sve da ih učinimo ponosnim. Hvala i onima u inostranstvu i ovima koji su na stadionu kada igramo", kazao je Jukić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi