Debitant u bh. timu

Jukić: Sve je moguće kada imate kolektiv i karakter

D. Kurbegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine do 21 godine slavila je protiv Portugala u meču 4. kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Zmajići su odigrali sjajan meč i na kraju slavili rezultatom 3:1.

Jedan od najboljih igrača utakmice i otkrovljenje bh. selekcije svakako je Ivan Jukić. Ovaj krilni napadač poljske Korone Kielce pozvan je prvi put u mladu selekciju BiH, a priliku je dobio od prve minute i pokazao da će biti veliko pojačanje.

"Borili smo se svi od prve do zadnje minute, skoro do posljednjeg daha. Čestitam svojim saigračima na ovako dobroj igri i nadam se da ćemo u narednim utakmicama također pokazati karakter i kvalitetu koji sigurno posjedujemo i izboriti ono što svi jako želimo", kaže Jukić.

Kolektivna igra naše selekcije došla je do izražaja.

"Kada imate kolektiv i karakter sve se može, pa čak i jedan jaki Portugal pobijediti. Zadovoljan sam i svojom igrom, ali kao što kažem najbitnije je da smo svi dobro odigrali i uzeli tri boda. S ovom pobjedom vraćamo se u igru za najviši plasman, nadam se da ćemo u narednim utakmicama nastaviti s dobrim rezultatima i pobjedama" kazao je Jukić.

Bosna i Hercegovina se u kvalifikacijskoj grupi nalazi na drugom mjestu sa šest osvojenih bodova, koliko i Wales koji ima meč manje, dok je Rumunija na prvom mjestu sa deset. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi