Junak Veleža Anel Hebibović: Svaki gol u derbiju je poseban

Dva puta pogodio protiv Zrinjskog

Junak Veleža Anel Hebibović: Svaki gol u derbiju je poseban

E. Škorić

Anel Hebibović junak je Veleža u današnjem mostarskom derbiju.

Zrinjski i Velež odigrali su 2:2 u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH. Plemići su dva puta vodili, ali dva je puta Hebibović donio radost na lica svih navijača Rođenih.

Hebiboviću golovi protiv Zrinjskom nisu strani, ali uvijek su, kako kaže, posebni. 

“Osjećaj je fenomenalan i to se ne da riječima opisati. Dva gola u mostarskom derbiju na jednoj utakmici je zaista velika stvar. Iskreno, nadao sam se prije utakmice da ću zatresti mrežu Zrinjskog i eto, hvala Bogu, uspio sam u tome”, kazao je Hebibović za SportSport.ba, dodavši:

“Nisam samo ja zaslužan za ovaj rezultat. Svi igrači Veleža dali su svoj doprinos, svi smo bili kao jedan i mislim da smo zaslužili ovih 2:2. Daleko od toga da je nešto gotovo, ali na dobrom smo putu i napravit ćemo sve da uđemo u polufinale Kupa”.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ni današnji mostarski derbi nije protekao bez nemilih scena…

“U ovakvim utakmicama uvijek se dešavaju ružne stvari. Nažalost, i ovoga puta je bilo svega i svačega. Ali, ovo je meni dodati motiv da još više pokažem na terenu koliko mogu. Volio bih da ovakve stvari prestanu, ali sami znate kako to ide… Sve u svemu, najbitnije da je sve završilo dobro, da smo odigrali dobru utakmicu i ostali neporaženi”, istakao je Hebibović na kraju našeg razgovora.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti