Juniori BiH uvjerljivi protiv Makedonije

Prijateljska nogometna utakmica u Zenici

Juniori BiH uvjerljivi protiv Makedonije

D. Kurbegović

Danas je u Trening centru N/FSBiH u Zenici pred 100-tinjak gledalaca odigrana prva od dvije dogovorene prijateljske utakmice između juniorskih selekcija BiH i Makedonije, a u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

BiH je bila mnogo bolja reprezentacija i pravo je čudo kako danas nisu postigli više od tri gola, na kraju je završeno 3:0 za BiH.

Današnjoj utakmici prisustvovali su i legendarni Ivica Osim, Darko Ljubojević koordinator za omladinske selekcije, selektor kadetske reprezentacije Sakib Malkočević, bivši trener Sarajeva, Senad Repuh, te direktor Trening centra Alija Porča. Stručni štab naše selekcije za ovu utakmicu nije mogao računati na petoricu igrača, četvoricu iz Željezničara, koji sutra igraju na Grbavici uzvratni duel Lige prvaka za juniore protiv Ludogoreca, te Gazibegovića iz Red Bull Salzburga, koji također igra utakmicu Lige prvaka sa svojom ekipom.

Dobro su izabranici Tonija Karačića otvorili utakmicu, već u trećoj minuti Edis Smajić našao se u šansi, ali iz dobre pozicije šutira malo iznad gola. Nakon toga uslijedio je period od 20-tak minuta, gdje se nije ništa dešavalo na terenu. U 27.minuti BiH je došla u vodstvo 1:0, sjajna akcija po lijevoj strani, lopta dolazi do Edisa Smajića, koji iz okreta s 10-tak metara matira gostujućeg golmana i donosi vodstvo domaćoj selekciji.

Nastavili su se napadi BiH, desni bek Amar Beganović probao je s više od 20 metara iskosa s desne strane, ali Velkovski brani njegov udarac. Do kraja prvog poluvremena u 44.minuti probao je i Danilović s distance, ali ponovo je gostujući golman izašao kao pobjednik. S minimalnom prednošću BiH se otišlo na odmor.

Na početku drugog dijela u 47.minuti dvije šanse imao je i Nedim Hadžić, ali njegov šut prvo glavom, pa zatim iz okreta brani danas sjajni Velkovski. Domaća selekcija ponovo je zaprijetila u 55.minuti, Kosanič je izveo korner, a kapiten Čeliković glavom sa sedam metara šutira malo pored lijeve stative. BiH je danas bila potpuno dominantna na terenu, a novu šansu za povećanje vodstva propustili su u 65. minuti, Benjamin Hadžić sjajno je odigrao povratnu loptu za Nedima Hadžića, koji šutira s 10 metara, ali ponovo golman gostujuće selekcije brani i spašava svoju ekipu. U 70. minuti svoj šut testirao je i rezervista Ševkija Resić, ali nedovoljno precizno da se iznenadi danas sjajni Velkovski.

Gol za pobjedu i ovjeru trijumfa danas u 72.minuti donosi Nedim Hadžić udarcem s 10 metara, nakon što mu je Benjamin Hadžić odigrao povratnu loptu. Nakon 2:0, domaći selektor Toni Karačić pružio je šansu i ostalim igračima s klupe za rezervne igrače, kao i njegov kolega s druge strane Dobrinsko Ilievski. Do kraja utakmice još jedan gol u mreži Makedonije, sjajan gol sa 17 metara iskosa s lijeve strane postigao je rezervista Imad Rondić u 90. minuti utakmice za ubjedljivih 3:0. To je ujedno bio i konačni rezultat današnje utakmice. Koliko je BiH bila danas dominantna, govori podatak da Makedonija danas nije imala nijedan udarac u okvir gola, tako da je domaći golman Elvin Kovač danas mogao ostati neocijenjen.

Druga utakmia ovih selekcija na programu je u četvrtak u Trening centru u Zenici s početkom u 15 sati.

BiH -Makedonija 3:0 (Smajić, N.Hadžić, Rondić)

BiH:Kovač, Čeliković, Sadiku, Šabanović, Beganović, Danilović, Kosanić, Mustafić, B.Hadžić. N.Hadžić i Smajić. Još su igrali:Resić, Kovač, Mirić,Maksimović, Rondić, Brzović, Kožljak. Trener: Toni Karačić.

Makedonija:Velkovski, Sefo, Antovski, Perčevski, Simonovski, Osmanovski, Ferati, Naumčeski, Kolevski, Gorgievski i Naumovski. Još su igrali: Ramadani, Skenderi, Grozdanovski, Dodevski, Boškovski, Panovski. Trener: Dobrinko Ilievski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi