Juniori Čelika i Viteza remizirali u Zenici

Premijer omladinska liga, 1. kolo

Juniori Čelika i Viteza remizirali u Zenici

D. Kurbegović

Ovog vikenda zvanično je i počela sezona u Premijer omladinskoj ligi za juniore. Jutros je u Zenici ekipa Čelika u veoma teškim vremenskim uslovima na terenu s umjetnom podlogom dočekala tim Viteza.  Na kraju više razloga za zadovoljstvo imali su gosti, koji su nakon deficita od dva gola razlike nuspjeli izvući 2:2 i odnijeti jedan bod za Vitez.

Zanimljivo je da Zeničani nisu imali svoju crno-crvenu garnituru, a budući da su u bijeloj došli gosti iz Viteza, Čelik je danas vjerovatno prvi puta u historiji igrao u dresovima plave boje i to pozajmljenih od selekcije Borca iz zeničkog Tetova. 

Kada je u pitanju sama utakmica, domaćini su je odlično otvorili, sjajna akcija po lijevoj strani Čelika, lopta dolazi na petercu do samog Anesa Šuvalića, koji s par metara matira golmana Viteza za vodstvo domaćina 1:0. Nastavili su domaćini s napadima prema golu Viteza, a gosti su se činili kao nokautirani na početku utakmice. Izabranici Pavleta Skočibušića u 24. minuti stižu do novog gola, a strijelac za povećanje vodstva 2:0 bio je Emrah Skopljak. 

Nakon drugog gola Vitežani su krenuli odlučnije prema golu Čelika, jer im ništa drugo nije ni ostalo. Gosti su u 31.minuti stigli do gola, Filip Šafradin pogodio je mrežu Čelika za 2:1. Do kraja prvog dijela nije se mijenjao rezultat, tako da su domaćini na odmor otišli s prednošću.

U drugom poluvremenu gosti su svim silama nastojali da izjednače rezultat, preuzeli su više rizika u igri, odigrali znatno bolje nego u prvom poluvremenu, a to im se isplatilo u  58. minuti, kada Petar Boštalija pogađa za izjednačenje 2:2.

Do kraja utakmice bilo je još nekoliko prilika s obje strane, ali do promjene rezultata nije došlo, tako da je utakmica 2:2, a ovim rezultatom i podjelom bodova sigurno da više mogu biti zadovoljni gosti. 

Čelik - Vitez 2:2 (Šuvalić, Skopljak- Šafradin, Boštalija)

Čelik:Jupić, Popović, Puđa, Mujak, Talić, Durmić, Skopljak, Žuna, Sivac, Selimović, Šuvalić. Trener: Pavle Skočibušić.

Vitez: Tomičić, Boštalija, Lucić, Maros, Lujanović, I. Vujica, M.Vuijica, Alilović, Šafradin, Petrović, Badrov: Trener: Robert Perković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi