Juniori dobili Francusku i stigli na korak do Eura!

Velika pobjeda naših momaka

Juniori dobili Francusku i stigli na korak do Eura!

E. Škorić

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine iznenadila je Francusku u prvom kolu elitnog kruga kvalifikacija za EP, te je slavila s 2:0.

Izabranici Tonija Karačića imali su etiketu autsajdera, što objektivno govoreći, kada gostujete Francuskoj, aktueknom prvaku Evrope, nije ništa neočekivano, ali je svakako neočekivano kada u takvom meču upišete pobjedu.

Naši momci su otvorili hrabro meč, ali od 10. minute Francuzi preuzimaju incijativu i kontrolišu kompletnu situaciju na terenu. Redom su pokušavali Upamecano i Janvier, pa Diaby, Callegari, ali smo uspjeli da se odbranimo i da preživimo prvi val napada domaćina.

Mogli smo u 38. minuti iz sjajne šanse povesti, kada je Stanićev udarac odbranio francuski golman, a u 40. minuti slavili smo pogodak. Demirović je utišao domaće navijače golom za 1:0.

Očekivano smo stjerani u kut u nastavku. Francuska je dominirala, pokušavala na sve načine doći do izjednačenja, ali raspoloženi golman Marković i dobro postavljena odbrana sprječavali su Trikolore da se vrate. U nadoknadi Ćavar po samom ulasku u igru zabija za 2:0 i veliko slavlje naših momaka.

Bh. juniori napravili su dobar korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina, no morat će ozbiljno shvatiti i Bugarsku, te Izrael, preostale rivale u grupi.

Francuska - BiH 0:2 (Demirović 40, Ćavar 92)

Francuska: Maisonnail, Upamecano, Danger, Cognat, Amian Adou, Janvier, Diaby, Georgen, Edouard, Reine-Adelaide, Callegari.

BiH: Marković, Hušić, Stanić, Šerbečić, Bijelić, Žerić, Hadžić, Mustedanagić, Demirović, Miličević, Nikić.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi