Juniori i kadeti Sarajeva ukupno zabili 10 golova Mladosti

Sigurne pobjede bordo igrača

Juniori i kadeti Sarajeva ukupno zabili 10 golova Mladosti

E. Škorić

U srijedu su odigrani zaostali susreti četvrtog kola Omladinske Premijer lige BiH.

Juniori i kadeti Sarajeva slavili su domaće pobjede protiv Mladosti iz Velike Obarske. Bordo juniori su vršnjake iz Bijeljine razbili sa 7:0.

Mrežu gostiju prvi je zatresao Almir Aganspahić u 13. minuti, da bi Elvedin Herić pet minuta kasnije povisio na 2:0. To je ujedno bio rezultat prvog dijela.

U nastavku još pet komada u mreži Mladosti. Rezervista Marko Simović je u 54. i 56. pogodio za 3:0, odnosno 4:0, a u posljednjih pola sata dvostruki strijelac bio je Armin Avdić, dok se u strijelce upisao i Ahmed Kalajdžić, još jedan igrač koji je u nastavku dobio šansu.

Sarajevo je sada na drugom mjestu sa 20 bodova iz devet kola, dok vodeći Zrinjski ima 22 boda. Trećeplasirani Željo, četvrtoplasirani Široki i petoplasirani Čelik imaju po 19 bodova. Na dnu je Mladost sa osam poraz i bez ijednog boda.

Nešto manje ubjedljivi bili su kadeti Sarajeva, koji su sa 3:0 savladali Mladost. Semir Smajlagić, Elvin Halavić i Suad Husejinović su se upisivali po jednom u strijelce.

Baš kao juniori, i kadeti Sarajeva su na drugoj poziciji. Oni imaju 23 boda, bod manje od lidera Željezničara. I tu je Mladost posljednjeplasirana bez ijednog osvojeno boda.

Premijer liga za juniore, 4. kolo:
Sarajevo - Mladost 7:0 (Aganspahić 13, Herić 18, Avdić 61, 75, Simović 53, 56, Kalajdžić 77)

kadeti:
Sarajevo - Mladost 3:0 (Halavić 13, Smajlagić 29, Husejinović 49)

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.