Juniori Iskre savladali Radnik i nastavili pobjedonosni niz

Sigurna pobjeda nada Iskre

Juniori Iskre savladali Radnik i nastavili pobjedonosni niz

S. Mlaćo

U zaostalom susretu 4. kola Omladinske lige BiH grupa Centar "B" juniori NK Iskra iz Bugojna danas su na Jakliću savladali u komšijskom derbiju vršnjake iz FK Radnik Donji Vakuf sa 3:1.

Bugojanci su savladali mnogo više, te zasluženo slavili. Prednost domaćima donio je u 17. minuti Ernest Ivković, da bi se gosti vratili u 59. minuti kada za 1:1 pogađa Faris Karamatić.

U 70. minuti novo vodstvo domaćih. Pogodio je Samedin Zelkanović, a konačnih 3:1 postavio je 83. minuti danas odlični Ernest Ivković.

Juniori Iskre nakon četiri kola imaju isto toliko pobjeda, te se definitivno radi o veoma kvalitetnoj generaciji pred kojom je svjetla budućnost. Vrijedi istaći da nekoliko juniora Iskre povremeno nastupa i za seniorskim tim koji nastupa u Prvoj ligi FBiH, pa i ne čude kvalitetne igre ove sezone. Danas su Bugojanci pružili dopadljivu partiju, a istakao se i mladi golman Adnan Tajar koji je na najbolji način iskoristio priliku koju mu je ukazao trener Safet Kmetaš, nekadašnji kapiten NK Iskra, te jedna od legendi ovog kluba.

NK Iskra - FK Radnik D.V. 3:1 (1:0)

NK Iskra: Tajar, Rustempašić, Softić, Palalić, Alibegović, Ivković, Balagić, Pipić, Alić, Čorina, Huber. Trener: Safet Kmetaš.

FK Radnik D.V.: Rahmanović Plaćo, Softić, Terzić, Vučić, Draginović, Rahmanović I., Kulaš, Rahmanović A., Smajić, Karamanlić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije