Juniori Iskre sigurni protiv Žepča

24. kolo Omladinske lige Centar

Juniori Iskre sigurni protiv Žepča

S. Mlaćo

Za razliku od njihovih kolega iz kadetske selekcije, juniora NK Iskra upisali su sigurnu pobjedu nad NK Žepče  danas na svom Jakliću. Bilo je 4:0 (1:0), a utakmica je odigrana po veoma lošem vremenu i terenu koji je otežavao  igru igračima oba tima.

Bugojanci su bolje otvorili susret, diktirali tempo igre, a poveli su u 30. minuti kada Eldar Omerinović pogađa mrežu nemoćnog Eldina Garankića. Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena, a u drugom su nade Iskre zaigrale još bolje i upisale tri nova pogotka.

U 60.minuti Ibrahim Mašić pogađa za 2:0, a 15 minuta kasnije ponovo Omerinović trese mrežu gostiju. Četvrti pogodak viđen je u 84. minuti, a postigao ga je vezista Muzafer Ivković.

Ovom pobjedom juniori Iskre ostali su u samom vrhu tabele Omladinske lige Centar i još uvijek su u igri za osvajanje šampionske titule.

NK Iskra : NK Žepče 4:0 (1:0)

NK Iskra Bugojno: Haljeta, Hajdarević (87. Sadiković), Mašić, Bešagić, Omerinović (76.Duvnjak), Zukanović (78. Alispahić), A.Ivković (82. Crnica), Garib, Bašić, M. Ivković (85. Bašić), Dedić. Trener: Samir Vrban.

NK Žepče:  Garankić, Bulajić, Jurić (32. Karimović), Perković (72. Tokić), Bakula (65. Čatić), Kadušić, Slišković, Matijević (71.Horozović),  Omerčević (50. Karalić), Vidović, Martinović. Trener: Ilija Šainović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi