Juniori izborili drugi krug kvalifikacija

Nakon Rusije, s 2:0 savladana i Rep. Irska

Juniori izborili drugi krug kvalifikacija

E. Škorić

Na kvalifikacijskom turniru za odlazak na EP, koji se odigrava u Bugarskoj, nogometna U-19 reprezentacija BiH savladala je Republiku Irsku s 2:0 i osigurala plasman u narednu fazu kvalifikacija.

Naša juniorska selekcija takmiči se u grupi 2 zajedno sa Rusijom, Republikom Irskom i domaćinom turnira Bugarskom. Pobjedom nad vršnjacima iz Irske izabranici Tonija Karačića osigurali su jednu od prve pozicije u grupi.

Podsjećamo da je na otvaranju turnira u Plovdivu bh. reprezentacija s 2:0 savladala Rusiju, pa smo zbog današnje pobjede u prilici da posljednju utakmicu protiv domaćina Bugarske igramo bez pritiska. I danas su naše mlade nade slavile s 2:0.

Najprije je Marko Maletić u 28. minuti savladao Seana McDermotta, da bi iznimno talentirani Sanjin Prcić šest minuta prije kraja postavio konačan rezultat. Što se tiče naše grupe, u tijeku je susret Rusije i Bugarske (0:0).

Naši mladići prvi dio kvalifikacija završavaju u utorak na Hristo Botev stadionu u Plodvivu. Taj susret igra se u 15 sati, ali kao što smo već rekli, mi ne ovisimo o ovoj utakmici.

Kvalifikacije za EP (igrači do 19 godina):

Bosna i Hercegovina - Republika Irska 2:0 (Maletić 28, Prcić 84)

BiH: Jajalo, Sarvan, Bebab, Plakalo, Kukavica, Grahovac, Bilać /od 82. Hadžanović/, Prcić, Maletić /od 69. Hadžić/, Zolotić, Šivšić /od 87. Hrelja/. Selektor: Toni Karačić.

IRL: McDermott, Barker, Garmston, Williams, Byrne, McHugh /od 63. G. Smith/, Carruthers /od 78. George/, O'Sullivan, Smith /od 71. Burke/, Forde, Murray. Selektor: Paul Doolin.

Žuti kartoni: Plakalo (BiH), Williams, Byrne, McHugh (IRL)

Tabela grupe 2: 1. BiH 6 2. Republika Irska 3 3. Rusija 0 (-1) 4. Bugarska 0 (-1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.