Juniori Krupe razbili Borac u gradskom derbiju

Počela Premijer omladinska liga BiH

Juniori Krupe razbili Borac u gradskom derbiju

E. Čaušević

Juniorska ekipa Krupe danas je u gradskom derbiju ubjedljivo slavladala Borac u okviru prvog kola Premijer omladinske lige BiH.

Krupa je pred domaćim navijačima lakše od očekivanog savladala gradskog rivala Borac sa 3:0. Domaći tim je do prednosti stigao već u petoj minuti utakmice kada je mrežu Borca zatresao Nikola Ševarika.

Do kraja prvog poluvremena gledali smo poprilično izjednačenu igru, no odbrana Borca je još jednom kapitulirala. U 41. minuti utakmice Krupa je udvostručila svoju prednost, a ovaj put mrežu gradskog rivala zatresao je Aleksa Mrđa.

U drugom poluvremenu Borac je pokušao da se vrati rezultatski u meč, ali to nije uspio. Sve dileme oko pobjednika u ovoj utakmici riješene su u 66. minuti utakmice kada je Dragan Domuzin iz penala postavio konačnih 3:0.

Premijer omladinska liga BiH, 1. kolo:

Krupa - Borac 3:0

Krupa: Ratković, Jusić, Babić, Vučkić, Gvozdenović, Šipovac, Vračar, Domuzin, Mrđa, Guskić, Ševarika.

Borac: Bajić, Vuković, Preradović, Banović, Grahovac Luka, Grahovac Mihajlo, Burgić, Jagodić, Kuruzović, Vukobratović, Bamburać.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi