Juniori osigurali drugi krug kvalifikacija
Zoran Bubalo je odlično pripremio naš tim

Novi uspjeh mladih nada

Juniori osigurali drugi krug kvalifikacija

Juniorska reprezentacija naše zemlje danas je pobjedom 2:1 nad Bugarskom na stadionu Asim Ferhatović  obezbjedila prvo mjesto u grupi i prolaz u baraž. Sve čestitke selektoru Zoranu Bubalu i mladim igračima koji su nas obradovali samo 24 sata prije velike utakmice protiv Estonije, koju igraju naši A reprezentativci.

Sami početak utakmice nije ponudio ništa dobrog za naš tim. Igralo se samo dva minuta kada je Zhivko Atanasov pogodio za 1:0 gostiju, ali to nije pokolebalo naše mlade igrače koji su se uspjeli vratiti u utakmicu.

Nije prošlo puno vremena, a naši igrači su obradovali malobrojnu publiku na našem najvećem stadionu. Ponajbolji igrač naše momčadi Dalibor Pandža poravnao je na 1:1 u 15. minuti utakmice.

Nakon izjednačujućeg gola naši igrači su krenuli još agresivnije ka golu Bugara, ali se rezultat nije mijenjao sve do 87. minute kada rezervista Kenan Hadžić pogađa za veliku pobjedu našeg tima.

Nakon dva odigrana kola naš tim ima 6 bodova, dok su iza nas Sjeverna Irska sa 2, a Bugarska i Island imaju po jedan bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.