Juniori Radnika u Bijeljini nadigrali Sarajevo

Slavili rezultatom 3:1

Juniori Radnika u Bijeljini nadigrali Sarajevo

A. Beganović

U okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine juniori Radnika su na Gradskom stadionu u Bijeljini savladali Sarajevo (3:1).

Nakon osam uzastopnih pobjeda juniori Sarajeva su pretrpjeli poraz u Bijeljini, te su tako propustili veliku priliku da se na samo bod zaostatka približe vodećem Zrinjskom.

Mladi fudbaleri ekipe iz Bijeljine su mnogo bolje otvorili susret i u 17. minuti su preko Stefana Rakića stigli do prednosti. Šesnaest minuta kasnije Darko Stanojević je udvostručio prednost domaćina i rezultatom 2:0 za Radnik otišlo se na odmor.

U drugi dio gosti su bolje ušli, pokušali su što prije smanjiti zaostatak, no nisu uspjeli. Naprotiv, u 61. minuti Abdurahman Beširović je povećao prednost Radnika, da bi Hamza Čataković šest minuta prije kraja pogodio za konačnih 3:1.

Premijer liga BiH za juniore, 24. kolo:

Radnik - Sarajevo 3:1 (Rakićm Stanojević, Beširović / Čataković)

RADNIK: Marković, Bajić, Milinković, Rakić, Beširović, Motika, Arsenović, Despotović, Stupar, Mališ, Stanojević. Još su igrali Barjektarević, Đurić, Mitrović i Radić.

SARAJEVO: Trifković, Zeljković, Đurić, Herić, Smajlagić, Rastoder, Salčinović, Čataković, Blagojević, Vazda, Gljiva. Još su igrali Avdić, Osmanović, Halavać, Bošnjak i Krajišnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi