Juniori sačuvali mrežu protiv Francuza i prošli dalje

Prošli u elitni krug kvalifikacija

Juniori sačuvali mrežu protiv Francuza i prošli dalje

E. Škorić

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Mladi bh. reprezentativci su na turniru u Makedoniji uspjeli da osvoje drugo mjesto i zajedno s Francuskom izbore prolaz u elitni krug, ostavivši iza sebe domaćina turnira.

Izabranici Tonija Karačića su u prvom kolu sa 5:0 pobijedili Lihnteštajn, a presudan je bio remi s Makedoncima (1:1). U posljednjem kolu Zmajići su ostali neporaženi protiv favorita, Francuske.

Štaviše, naši mladi igrači su u pojedinim trenucima bili bolji tim na terenu od vršnjaka iz Francuske. U drugom meču grupe Makedonija je s 5:1 pobijedila Lihtenštajn, ali je to domaćinu, srećom, bilo nedovoljno.

Kvalifikacije za EP, grupa 12, 3. kolo:
Francuska - BiH 0:0

Francuska: Grange - Senzemba, Diallo, Mombela, Fulgini - Ntcham, Kemen - Cornet, Dembele, Houri - Maupay.

BiH: Karačić - Čivić, Ćorović, Mihojević, Memija - Modić, Gojak - Burović, Radovac, Beganović - Kuzmanović.

Tabela: Francuska 7, BiH 5, Makedonija 4, Lihtenštajn 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.