Juniori Sarajeva na turniru u Italiji

Protivnici Inter i Milan

Juniori Sarajeva na turniru u Italiji

Juniorski tim Fudbalskog kluba Sarajevo sinoć je u 20 sati, otputovao u Italiju, u grad Crema, gdje će u narednim danima učestvovati na 38. po redu fudbalskom turniru "Trofeo Dossena". 

Juniori Sarajeva nalaze se u grupi sa Internom iz Milana, Atalantom, te domaćinom, Cremoneseom, dok se u drugoj grupi nalaze Milan, Torino, Udinese i HB Koge.

„Privilegija je i čast učestvovati na jednom ovakvom turniru. Bit će ovo ogromno iskustvo za naše dječake. U izuzetno jakoj konkurenciji želimo i možemo pokazati da naša djeca mogu igrati protiv protivnika, kao što su Inter, Atalanta, Milan, Udinese i drugi. Mi imamo kvaliteta i nećemo se kriti. Posebno nas raduje to, što upravo mi otvaramo turnir protiv Intera, u čijim redovima nastupa 14 omladinskih reprezentativaca,“ kazao je Almir Hurtić, šef Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.

Zvanično otvaranje turnira i utakmica između Sarajeva i Intera zakazano je sutra sa početkom u 21 sat. U drugom kolu, 14. juna, juniori Sarajeva igrat će protiv Cremonesea, a naredni dan, protiv Atalante. Obje utakmice, su, također, na rasporedu od 21 sat.

Nakon osvajanja trećeg mjesta na Kvarnerskoj Rivijeri, prije nekoliko dana, učešće na turniru "Trofeo Dossena" je drugo, izuzetno jako takmičenje za U-19 selekciju FK Sarajevo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti