Juniori Sarajeva nagrađeni ugovorima

Na Koševu računaju na mlade

Juniori Sarajeva nagrađeni ugovorima

Juniori Sarajeva su u prošloj sezoni pod vodstvom Dženana Uščuplića, osvojili duplu krunu, te je bilo za očekivati kako će neki igrači biti nagrađeni za to.

Profesionalne ugovore je potpisalo čak sedam igrača, a to su Amel Handžić, Fadil Čizmić, Jasmin Peljto, Ajdin Nuhić, Nedim Bećirević, Sanel Trebinjac i Edin Čakal.

U finalu Kupa Bosne i Hercegovine, Bordo nade su igrale sa Slobodom. Prvu utakmicu odigrali su nerješeno na Koševu, rezultatom 0-0, a zatim minimalnom pobjedom od 1-0 u Tuzli osvojili trofej. Jedini strijelac na utakimci bio je Mirza Bašic.

Ova sjajna gereracija Sarajeva je prvenstvo Bosne i Hercegovine osvojia protiv Čelika. Prva utakmica je igrana na Koševu, gdje je Sarajevo savladalo Zeničane sa 2-1, a dvostruki strijelac za Bordo tim je bio Šeko, koji je ovog ljeta pojačao Radnik iz Hadžića. U Zenici su ostvarili još jednu pobjedu i tako došli do duple krune. Rezultat je bio 0-1, a strijelac pobjedonsonog gola je bio Ajdin Nuhić, koji je proglašen i za igrača utakmice.

''Veoma sam sretan zbog ovoga, ovo je ostvarenje mog sna. Svi mi kao dječaci sanjamo da zaigramo za svoj klub'', rekao je za SportSport.ba, jedan od igrača koji su potpisali pofesionalne ugovore, Amel Handžić, te još dodao:

''Očekujem da debitujem uskoro za prvi tim. Sve je na meni, trebam naporno raditi, a trener će odlučiti kada je pravi trenutak za to'', završio je mladi ofanzivac tima sa Koševa, koji je postigao 13 golova prošle sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.