Juniori Sarajeva pobijedili Željezničar

Premijer liga BiH, juniori

Juniori Sarajeva pobijedili Željezničar

M. Šljivak

Juniori FK Sarajevo pobijedili su gradskog rivala Željezničar s 2:1 u odloženom meču prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sasvim zasluženo su bordo juniori stigli do pobjede u ovom susretu. Dosta dobar meč donio je nekoliko sjajnih šansi, a do pogodaka su u prvom poluvremenu došli igrači Sarajeva.

Finiš prvog poluvremena donosi dva pogotka u mreži Željezničara. Prvo je Nedim Hadžić iskoristio odbitak, te je poslao loptu u mrežu za prednost od 1:0.

Samo nekoliko minuta kasnije novi gol u mreži golmana Plavih Vernesa Karavdića. Dosuđen je penal, a precizan je Semir Smajlagić.

Nastavak je ponudio također zanimljiv fudbal. Oba tima su imala dobre šanse za postizanje pogodaka, a u 88. minuti je Željezničar uspio doći do počasnog gola. Pogodio je rezervista Aldin Hrvanović za konačnih 2:1.

Premijer liga, juniori, 1. kolo:

Sarajevo - Željezničar 2:1

SARAJEVO: Kovačević, Resić, Đurić, Škrijelj, Hadžić, Blagojević, Smajlagić, Mujakić, Pidro, Veladžić, Šabanović.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

ŽELJEZNIČAR: Karavdić, Velić, Kurtović, Šubo, Bijedić, Šehić, B.Šehić, Jusufi, Šabanadžović, Mujagić, Hajdarević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi