Juniori Sarajeva pod svjetlima reflektora nadigrali Čelik

Premijer liga za juniore

Juniori Sarajeva pod svjetlima reflektora nadigrali Čelik

E. Škorić

U subotu i nedjelju odigrani su mečevi trećeg kola Premijer lige BiH za juniore.

Susret Sarajeva i Čelika odigran je večeras pod svjetlima reflektora na terenu Trening centra FK Sarajevo u Butmiru.

Bordo tim je bio uvjerljiv, pa je protiv gostiju iz Zenice slavio sa sigurnih 3:0. 

Već u osmoj minuti Nihad Mujakić je isključen kod domaćih, no to nije poremetilo planove izabranicima Sanjina Alagića. Nedim Hadžić je u 20. minuti pogodio za 1:0.

Do 84. minute se rezultat nije mijenjao, a onda je Zoran Blagojević povisio na 2:0. Konačnih 3:0 postavio je rezervista Buljubašić Ahmed u 87. minuti.

Juniori Željezničara su poraženi s 3:0 u Širokom. Stipe Jurić postigao je dva gola, a jedan Karlo Buhač za Širokobriježane.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Sloboda je u Vitezu slavila s 1:0 uz gol Ajdina Hrnjića iz 64. minute, dok je Zrinjski s 4:2 na Otoci pobijedio Olimpic. Ivan Bošnjak, Ante Ljubić, Marijan Čavar i Petar-Krešimir Miličević su pogađali za goste, a Nezirević i Kovačević za domaće.

Radnik je pobijedio Krupu s 2:0, dok je Mladost slavila u Kaknju protiv Metalleghea s 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi