Juniori Sarajeva, Širokog i Želje ubjedljivi

Zrinjski nepobjediv

Juniori Sarajeva, Širokog i Želje ubjedljivi

A. Beganović

Odigrani su susreti 7. kola Premijere lige Bosne i Hercegovine za juniore, a do ubjedljivih pobjeda su stigli mladi fudbaleri Sarajeva, Željezničara i Širokog Brijega.

Mladi fudbaleri Sarajeva su sa ubjedljivih 5:0 savladali Slaviju. Tri pogotka za bordo ekipu postigao je Hamza Čataković,  dok su se u listu strijelaca upisali Adnan Osmanović i Ismar Jezerkić.

Juniori Željezničara, aktuelni prvaci naše zemlje, slavili su na gostovanju kod Slobode (5:2). Ajdin Mujagić je tri puta pogodio mrežu domaće ekipe, dok su za Plave strijelci još bili Aldin Sarač i Vehudin Alešević. Osman Dedić i Memhmed Ćosić su pogađali za Slobodu.

Široki Brijeg je na domaćem terenu sa ubjedljivih 7:1 savladao Čelik. Po dva pogotka za Širokobriježane su postigli Marin Matić i Petar Bojo, dok su mrežu Čelika još pogađali Stipše Jurić, Karlo Buhač, te Elvir Trako (autogol). Počasni pogodak za Zeničane postigao je Enes Čolić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Vodeći Zrinjski je teže od očekivanog savladao Rudar (3:2). Stjepan Radeljić, Vencel Kožul i Mateo Vukša su pogađali za Plemiće, dok su Marko Kovačević i Stefan Stojić bili strijelci za Rudar.

Borac je rezultatom 2:1 slavio u Travniku, Radnik je na gostujućem terenu nadigrao Drinu (3:0), Olimnpic je bio siguran protiv Viteza (2:0), dok su Mladost i Velež podijelili bodove (3:3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.