Juniori Sarajeva upisali tri boda na Tušnju

Premijer liga BiH

Juniori Sarajeva upisali tri boda na Tušnju

E. Dindić

U okviru 1.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za juniore u Tuzli su se sastali fudbaleri Slobode i Sarajeva. U jednoj zanimljivoj utakmici na kraju slavili fudbaleri Sarajeva rezultatom 3:2 (1:1). 

Počela je utakmica žestoko i sa jedne i sa druge strane, međutim prvi u vodstvo su došli gosti iz Sarajeva. Nakon jednog faula domaćeg tima, sjajno centriraju gosti iz Sarajeva i najbolje u šesenstercu Slobode snalazi se kapiten Alen Mustafić koji matira bez većih problema golmana domaćeg tima Glušca.

Nakon primljenog gola domaći fudbaleri su dosta živnuli i nakon jedne greške golmana Sarajeva, krasnim lobom Maksimović  pogađa za 1:1. Ujedno to je i bio rezultat prvog poluvremena. 

Drugo poluvrijeme mnogo bolje otvaraju fudbaleri Sarajeva i preko Veladžić Demirela u 53.minuti dolaze do prednosti od 1:2. Sarajevo je nakon vodstva, i dalje bilo bolji tim pa u 63.minuti preko Imamovića dolazi do vodstva od 3:1. 

Tračak nade za domaće fudbalere donosi rezervista Omić koji u 75.minuti završava sjajnu akciju domaćeg tima i smanjuje rezultat na 3:2. Do kraja rezultat se nije mijenjao i na kraju tri boda upisali su fudbaleri Sarajeva. 

Premijer liga BiH za juniore:

FK Sloboda - FK Sarajevo 2:3 (1:1) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi