Juniori večeras igraju historijski meč
Foto: NSBiH

Protiv Bugara za Euro

Juniori večeras igraju historijski meč

M. Šljivak

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u francuskom gradu Vineuilu odigrati historijski meč za plasman na Evropsko prvenstvo.

Protivnik naše selekcije je Bugarska, a našem timu je u ovom meču potrebna pobjeda za plasman na smotru najboljih selekcija Evrope.

Kombinacija pred zadnje kolo je mnogo. Ipak, ono što se traži je pobjeda, koja bi naše juniore po prvi put odvela na smotru najboljih juniorskih selekcija Evrope.

"Moguće je sada da ovi mladi momci osjećaju i pritisak, jer pred nama je velika prilika. Razgovaramo sa njima, radimo i učinićemo sve da što spremnije uđu u meč sa Bugarskom. Svi su zdravi, na raspolaganju nećemo imati samo Resića zbog dva žuta kartona. Poslije treninga ćemo se odlučiti za startnih 11. Nadam se da ćemo dobrom i organizovanom igrom doći do historijskog uspjeha i plasmana na Evropsko prvenstvo", rekao je Saša Krupljanin, trener u stručnom štabu bh. tima pred ovaj meč.

Treme će sigurno biti. Ulog je izuzetno veliki, ali je naša selekcija protiv Francuske pokazala da im ime protivnika ne znači ništa.

Danas je potrebno mnogo hrabrosti. Ako naša selekcija bude na pravom nivou u pobjedu ne treba sumnjati, a sigurno je da bi plasman među osam najboljih selekcija Evrope u ovom uzrastu bio zaista fantastičan i historijski uspjeh.

Meč BiH - Bugarska igra se večeras od 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije