Juniori Želje potvrdili šampionsku titulu deklasiravši Čelik

Dvije asistencije i majstorija Mujagića

Juniori Želje potvrdili šampionsku titulu deklasiravši Čelik

Juniori Željezničara su pobjedom od 5:0 savladali Čelik i tako potvrdili osvajanje već ranije osigurane titule šampiona Bosne i Hercegovine.

U svega dvije minute Ajdin Mujagić je imao dvije šanse. U prvom pokušaju njegovom uradac je odbranio gostujući golman, dok je u drugoj šansi lopta nakon Mujagićevog pokušaja loba završila iznad prečke.

Napadač Željezničara je nastavio nizati prilike pred golom Zeničani, ali i promašivati ih. Neometan je loptu poslao pored lijeve stative gola Čelika, baš nakon i nekoliko minuta poslije kada je gol gostiju promašio iz povoljnije pozicije.

Za sve promašene prilike Mujagić se iskupio u svojoj petoj. Omerdić je odlično probio po desnoj strani, sjajnim centaršutem uposlio je Mujagića, a ovaj je "makazicama" loptu pospremio u gol.

Svoje promašaje s početka utakmice Mujagić je ispravljao u nastavku, a za 2:0 je nesebično proigrao Ajkunića, kojem nije bilo teško pogoditi praznu mrežu  gostujućeg gola.

Gdje je stao u prvom Mujagić je nastavio u drugom poluvremenu. Napadač Želje se nakon izvedenog kornera uspješno riješio svog čuvara, uposlio Osmankovića, a kapiten Plavih u ovom susretu je sa pet metara pogodio s za vodstvo od 3:0.

Dvije minute kasnije juniori Željezničara su imali dvije prilike. Ajkićev udarac odranio je golman, a udarac Mujagića otišao je pored gola. Upravo je Mugajić izborio i penal u 63. minuti koji je sigurno realizovao Bašović za vodstvo Plavih od 4:0.

Heco je imao priliku da smanji vodstvo Željezničara, ali je sa svega sedam metara prebacio okvir gola, da bi Sarač u posljednjoj minuti pogodio za konačnih 5:0.

Premijer omladinska liga BiH (juniori), 30. kolo:

Željezničar - Čelik 5:0

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

FK Željezničar: Ćutahija, Bašović, Ćubara, Osmanković, Palić, Ajkunić, Omerdić, Mujagić, Džuho, Žerić, Ejubović.

NK Čelik: Kutić, Sarajlić, Herić, Čolić, Softić, T. Adilović, H. Adilović, Šabanović, Pašalić, Komšić, Duraković. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.